Haken

Drake de draak

Al een hele tijd geleden kocht ik het haakboek Unicorns, Dragons and more Fantasy Amigurumi in de pre-sale bij Amigurumipatterns.net. Alle patronen die daar instaan vond ik zo leuk, maar vooral de draken sprongen er voor mij uit. Deze wou ik dan ook zeker eens een keer maken. Inmiddels heb ik de eerste draak af en persoonlijk vind ik hem heel erg leuk geworden. Lees snel verder om kennis te maken met Drake de draak.

Gebruikte materialen

– Catania Originals – 422 Lavendel
– Catania Originals – 379 Aqua
– Phildar Coton 3 – 1225 Blanc
– Een restje zwart katoen voor het mondje
– Hobbyschaar
– Stekenmarkeerder (Ik gebruik een paperclip)
– Vulling
– Stopnaald
– Clover Armour haaknaald nr. 2,5
– Blauwe veiligheidsoogjes kat 12mm

Daar is die dan Drake de draak! Het patroon zelf vond ik  heel duidelijk uitgelegd. Het enige waar ik wel even moeite mee had waren de vleugels. Dit was voor mij toch een techniek die ik nog niet eerder had gebruikt. Na een paar keer goed doorlezen begreep ik wel hoe ik het moest maken en zou het een tweede keer prima gaan, maar pittig was het toch wel even. Daarnaast bestaat de knuffel uit heel veel kleine en grote onderdelen die je moet haken en aan elkaar naaien. Ik zou het daarom toch wel aanraden om Drake te haken als je een wat gevorderde haker bent of als het je leuk lijkt om een uitdaging aan te gaan.

Wil jij zelf ook graag een Drake de draak haken, dan komt deze uit het boekje Unicorns, Dragons and more Fantasy Amigurumi. Zoals de titel waarschijnlijk al verraad is dit de Engelse versie en officieel heet dit patroon dan ook Drake the Dragon. Het boekje is o.a. te koop via Bol.com als paperback voor €15,99 en via Amigurumipatters.net in PDF formaat voor €15,50 . Er bestaat ook een Nederlandse versie onder de naam Amigurumi Fantasy – Eenhoorns, Draken en veel meer! Op dit moment is deze alleen helaas uitverkocht en kan ik nergens vinden of er nog een nieuwe druk gaat komen.

Veel Liefs,
Lies

 

P.S. via M&D Handmade Creations maak ik ook producten naar wens op bestelling. Drake de draak kan daardoor ook als kant-en-klare knuffel bij mij besteld worden in elke gewenste kleur. Bij interesse of vragen mag er altijd gemaild worden via het contactformulier hier op mijn blog of via MDHandmadeCreations@outlook.com

Previous Post Next Post

3 Reacties

 • Reply Dinie 19 september 2019 at 10:06

  Wat leuk knap hoor. Zet hem op👍😉

 • Reply Willemein 20 september 2019 at 21:04

  super leuk weer Lies ben trots op jouw .ben ook heel erg blij dat jij wilde leren haken jaren geleden .heb weer een haakmaatje erbij nu.veel liefs mams

 • Reply Nicky 26 september 2019 at 10:41

  Ik ben jaloers 🙂 Wat knap zeg… vind het echt heel mooi geworden, kon ik ook maar zo iets maken. Heel leuk!

 • Laat Een Reactie Achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.