Eten & Drinken

Van Delft – De Pepernotenfabriek

Tot begin vorige week wist ik niet dat hier ook een Van Delft Pepernotenfabriek zat. Ik kwam daar pas achter toen ik online de filialen bekeek en ineens Apeldoorn ertussen zag staan. Toen ik vorige week vrijdag een afspraak in het centrum had, moest ik ook gewoon even hier naar binnen om rond te kijken. Het bleef alleen niet bij kijken, want zowel mijn moeder als ikzelf kochten beide drie zakjes met toch wel wat aparte smaken kruidnoten. In dit artikel geef ik jullie een klein kijkje in de winkel en vertel ik wat ik van de kruidnoten vind die wij gekocht hebben.

De foto’s die ik in de winkel nam zijn niet van een hele goede kwaliteit. Het was een onverwachts bezoekje waardoor ik alleen mijn mobiel bij mij had om foto’s mee te maken.

Ik denk dat als je deze winkel binnenloopt, dat je haast niet zonder iets weer naar buiten zal lopen. Ze verkopen namelijk zoveel verschillende smaken kruidnoten, maar heb je liever naturel kruidnoten of bijvoorbeeld taai taai, dan verkopen ze dit ook. En er zijn ook zelfs biologische en gluten en lactose vrije kruidnoten. Wat ik ook erg leuk en handig vond was dat er een tafel staat waar je de smaken kan proberen. Zo heb je toch een idee van hoe ze allemaal smaken, want het valt niet te ontkennen dat er toch echt wel smaken tussen zitten die vrij apart zijn en waarvan je eigenlijk zou denken dat die niet lekker zijn of waar je je geen voorstelling bij kan maken. Het personeel in dit filiaal was ook heel vriendelijk en behulpzaam. Iets wat het shoppen in een winkel toch net wat prettiger maakt.

Appeltaart

Als je het zakje openmaakt, dan komt de geur van kaneel je tegemoet met op de achtergrond een zoet-zure geur van appeltjes. De kaneel is dan ook eerste wat je proeft en langzaam komt de smaak van appel daar doorheen gevolgd door de witte chocolade die daaronder zit. Nu hou ik sowieso heel erg van appeltaart en dat in combinatie met een kruidnoot is top.

Limoncello

Om eerlijk te zijn had ik geen idee wat Limoncello was, maar later vertelde iemand mij dat dit een citroenlikeur is. Zodra ik dit zakje opende, rook ik eigenlijk alleen nog de geur van kruidnootjes en witte chocolade, maar in de mond proef je zeker de citroen er in terug. Door de combinatie met de witte chocolade is het vooral een hele romige, zoete citroensmaak. Ondanks dat ik geen alcohol drink, vind ik ze zeker erg lekker.

Truffel – Kaneel

Bij deze heeft de geur van kaneel heel erg de overhand en ruik ik eigenlijk geen truffel. Al moet ik ook bekennen dat ik niet zou weten hoe truffel ruikt. Qua smaak heeft de kaneel de overhand, maar proef je ook zeker de truffel erdoorheen. Ik vind ze persoonlijk best wel een heftige smaak hebben en ik merkte zelfs toen ik er een paar achter elkaar op had gegeten, dat mijn tong heel iets ging branden. Ondanks dat, vind ik de smaak wel erg lekker. Je moet er alleen niet te veel achter elkaar eten.

Feest Mix

Alleen al die kleuren zijn zo vrolijk! Nu dacht ik zelf dat dit gewoon kruidnootjes waren met een gekleurde suikerlaag. Toen ik ze proefde was ik dan ook wel verrast. Ze hebben namelijk ook een laagje melkchocolade. De smaak kan ik dan ook niet anders omschrijven als M&M’s alleen dan met een kruidnootje erin. Jep, ook deze zijn heel erg lekker.

Piña Colada

Van deze wist ik wel dat dit een alcoholhoudende drank was en daardoor was ik er ook juist heel benieuwd naar. Het is voor mij namelijk al echt heel veel jaren geleden dat ik eens Piña Colada heb gedronken, maar ik herkende de geur en smaak gelijk terug bij deze kruidnootjes. Ze ruiken en smaken heel erg naar kokos en ananas en dat is zo lekker! Op deze kruidnootjes zijn ook allemaal kleine kokossnippers gestrooid.

Sweet Chili

Dit is alweer de laatste, en ik denk ook de meest aparte smaak. Mijn moeder nam deze mee en ik wist echt niet wat ik ervan moest verwachten. De geur maakte mij ook niet heel erg enthousiast, want ze ruiken vooral heel kruidig en ietwat zoutig. Toch waagde ik mij eraan en proefde ik ze. De smaak kwam mij heel bekend voor, maar waarvan wist ik niet precies. Pas toen ik ze een tweede keer proefde begon mij iets te dagen. Ze smaken namelijk naar cassave kroepoek! Het is een hele aparte smaak en misschien niet iets waarvan je zou denken dat het lekker is, maar laat je zeker niet door deze kruidnootjes afschrikken. Ze zijn namelijk echt wel het proberen waard.

Ik vond het heel erg leuk dat ik eens bij de Van Delft Pepernotenfabriek binnen heb gekeken en wat apartere smaken kruidnootjes heb geproefd. Als ik echt een favoriet van de smaken moet noemen die wij gekocht hebben, dan is dat denk ik toch wel de Piña Colada. Al zijn ze andere smaken ook zeker de moeite waard om eens te proberen.

De van Delft Pepernotenfabriek is een tijdelijk pop-up store. Van die in Apeldoorn weet ik dat die nog t/m dit weekend open zal zijn. Ik neem aan dat dit voor alle filialen hetzelfde is. Wil je er graag nog even kijken en weet je niet of er filiaal in jouw buurt zit, dan kan je hier klikken voor een overzicht.

Alle zakken kruidnoten waren €4,00 per stuk voor 320 gram. De enige uitzondering was de Sweet Chili deze was €3,00 voor 250 gram. Daarnaast kreeg ik bij aankoop van 3 zakken een gratis zakje naturel kruidnoten. Of dit bij elk filiaal is en of deze actie er nu nog is, dat weet ik helaas niet.

Veel Liefs,
Lies

Van welke aparte smaak zou jij wel eens een kruidnootjes variant willen zien?

Previous Post Next Post

2 Reacties

  • Reply Manon 29 november 2017 at 20:10

    Wij hebben hier ook zo een winkeltje zitten vind het wel leuk

  • Reply Iris 1 december 2017 at 07:37

    O wat leuk! Nu lukt het me niet meer om langs te gaan. Maar volgend jaar wel! Fijne review.

  • Laat Een Reactie Achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.