Beauty

EOS Sweet Mint Lippenbalsem

Langzaam beginnen de koude dagen er alweer aan te komen. Als ik even op de fiets gezeten heb, dan merk ik nu al dat mijn lippen beginnen te schreeuwen om wat meer verzorging. Na heel wat positieve reacties te hebben gehoord en gelezen over de EOS Lip Balms, besloot ik een tijdje geleden toch eens de gok te wagen en er zelf een te kopen. Ik nam toen de Sweet Mint variant mee en vandaag vertel ik wat ik van deze lippenbalsem vind.

De EOS lippenbalsem komt in een vrij simpele, maar toch ook wel een ietwat aparte verpakking. Zo ben ik altijd in de weer geweest met sticks en potjes, maar dit is ineens een balletje! Zelf dacht ik eerst dat dit toch wel heel onhandig zou zijn, maar hij heeft mij verrast. Door de ronde vorm brengt die juist heel erg fijn aan en zijn het nu juist de sticks geworden die apart aanvoelen tijdens het aanbrengen. Als je de seal eraf haalt, dan staat er alleen aan de bovenkant EOS in gedrukt en is het voor de rest gewoon een leuk mintgroen balletje.

Naast de fijne vorm heeft deze lippenbalsem nog andere voordelen. Zo is deze vrij van parabenen en petrolatum (vaseline). In veel lippenbalsems gebruiken ze vaseline om het product zachter te maken. Helaas werkt dit alleen tegenovergesteld. Ze laten je lippen voor een korte tijd zacht en gevoed aanvoelen, maar ondertussen sluit het de huid af waardoor de natuurlijke vochtbalans verstoord wordt. Dit is ook hoe een ‘verslaving’ aan lippenbalsem vaak ontstaat doordat je steeds drogere lippen krijgt en dan al snel blijft smeren. Nu zijn dit niet de enige voordelen, want ook bevat de EOS lippenbalsem geen gluten en is het verrijkt met vitamine E, jojoba olie en shea butter.

Deze lippenbalsem heeft een draaidop en zodra je deze openmaakt komt je een heerlijke mintgeur tegemoet. Zelf hou ik hier heel erg van, dus mijn dag kon niet meer stuk! Zodra je hem aanbrengt voel je het een klein beetje tintelen wat al snel overgaat in een soort koud en fris gevoel. Zelf vind ik dit heel erg fijn, want als je droge en pijnlijke lippen hebt, dan voelt dit zeker als een verlichting. Toch kan ik mij voorstellen dat dit niet voor iedereen prettig aan zal voelen. Het is daarom wel iets waar je van moet houden. De lippenbalsem zelf voelt heel erg zacht aan alsof het op je lippen smelt. Na het aanbrengen heb ik ook niet het gevoel dat mijn lippen plakkerig aanvoelen. Iets wat ik zeker een pluspunt vind! De mint proef je wel lichtelijk en als je er met je tong langsheen gaat zal die ook wat koud aan gaan voelen. Dit is dan ook weer iets waar je van moet houden, maar zelf vind ik het niet storend.

Na het aanbrengen voelen mijn lippen een lange tijd goed aan en heb ik niet het idee dat ik telkens bij moet smeren. Ik smeer het dan ook vooral alleen voordat ik naar buiten ga, heel af en toe tussendoor als ik toch merk dat mijn lippen weer iets droger aan beginnen te voelen en standaard voordat ik ga slapen. Vooral voor het slapengaan vind ik het heel erg fijn, want als ik wakker word voelen mijn lippen zacht en gevoed aan.

Mijn conclusie is daarom dat ik zeker geen miskoop heb gedaan met deze EOS Lip Balm. Het doet wat het hoort te doen en inmiddels heb ik dan ook al een tweede erbij gekocht die standaard in mijn handtas overal mee naartoe gaat.

De EOS Lip Balm is o.a. verkrijgbaar bij Douglas en kost €6,11 voor 7 gram product.

Veel Liefs,
Lies

Heb jij al eens een EOS Lip Balm geprobeerd? Zo ja, wat vind jij ervan en welke is jouw favoriet?

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply Elke 1 november 2017 at 17:00

  Ik heb deze nog nooit geprobeerd maar moet het wel eens doen! Want ben er wel enorm benieuwd naar!

  • Reply Lies 8 november 2017 at 03:03

   Ik zou hem zeker eens proberen als het kan, want persoonlijk vind ik ze echt heel erg fijn!

 • Reply Els 1 november 2017 at 17:25

  Klinkt goed. Ik vind het alleen zo duur :-). Plus ik vergeet het vaak te gebruiken.

  • Reply Lies 8 november 2017 at 03:01

   De prijs hield mij ook inderdaad wel een hele tijd tegen, maar nu ben ik blij dat ik hem toch eens een kans gegeven heb 🙂

  Laat Een Reactie Achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.