Eten & Drinken

Aldi kruidnootjes & karamel zeezout chocoladeletters

Ik ben het type die je nog net niet wakker kan maken voor chocolade, maar die zeker elke dag wel een stukje ervan zou kunnen eten. Tijdens het afvallen is dit dan ook zeker een zwakke plek van mij, maar hey, zo af en toe eens een stukje chocolade kan zeker wel! Nu kwam ik bij de Aldi deze twee ietwat aparte chocoladeletters tegen, namelijk karamel zeezout en kruidnootjes. Beide smaken leken mij erg lekker en ik besloot ze mee te nemen.  Of ze echt zo lekker zijn als ik gehoopt had, dat lees je in dit artikel.

Kruidnootjes Chocoladeletter

Bij deze chocoladeletter had ik niet gelijk door dat dit om een ‘speciale’ smaak ging. De blauwe verpakking laat het na mijn mening toch net iets te veel lijken op een normale melkchocolade letter met als decoratie een paar kruidnootjes. Ik kreeg het pas door toen ik het wat dichterbij bekeek en zag dat het woord kruidnootjes op de verpakking stond. Vervolgens bekeek ik de achterkant en daar stond wel duidelijk dat het echt om een chocoladeletter met kruidnootjes ging.

Nu was ik toch wel heel erg benieuwd hoe deze kruidnootjes in de letter verwerkt zaten. Toen ik een stukje afbrak zag ik een heel klein stukje kruidnoot tevoorschijn komen. De stukjes zijn qua smaak en structuur precies zoals normale kruidnootjes. Het enige minpuntje vind ik alleen wel dat er echt maar hier en daar een stukje te vinden is. Dit had voor mij wel iets meer mogen zijn. Hierdoor heb je namelijk best wel vaak dat je gewoon een stukje chocolade hebt waar geen kruidnoot in te bekennen is. De smaak van de chocolade zelf heb ik niks op aan te merken, want deze is heel erg lekker en romig. Ik heb alleen wel het idee dat de chocolade net iets zoeter is als normaal. Hier zou je dan denk ik wel van moeten houden, maar zelf vind ik het erg lekker.

Karamel Zeezout Chocoladeletter

Bij deze letter vind ik de verpakking zo leuk! Lekker vrolijk met het knallende geel en rood. Jep, het is echt rood, maar mijn camera besloot er oranje van te maken. Deze verpakking vind ik dan ook gelijk veel meer uitstralen dat het hier om een wat meer bijzondere smaak gaat.

Toen ik van deze letter een stukje afbrak zag ik al meer dan dat ik bij de vorige zag. Je ziet hierin duidelijk allemaal kleine stukjes karamel en zeezout zitten. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik bij andere karamel zeezout chocolade de stukjes die er inzitten vaak toch wat te hard vind en het daardoor ook niet snel koop. Ik was bij deze letter dan zeker verrast dat deze dat niet heeft waardoor ik hem erg lekker vind. Je proeft heel duidelijk de karamel, maar nog duidelijker proef je het zout. Ondanks dat het zout toch wel wat overheerst, proef je ook zeker wel duidelijk de chocolade en karamel. Ook deze letter heb ik bij het chocolade niks aan te merken. Deze smaakt prima en is ook romig.

Beide chocoladeletters zou ik zeker weer opnieuw kopen. Ik zou ook niet echt een favoriet kunnen kiezen van deze twee. Ze smaken allebei prima en zijn qua prijs ook erg goed te doen. Het enige wat ik wel jammer blijf vinden is dat die met kruidnootjes toch voor mijn gevoel wat meer stukjes kruidnoot had mogen bevatten. Nu heb ik ze niet alleen geproefd, want ook mijn moeder heeft beide letters geprobeerd. Haar favoriet was toch wel echt die met kruidnootjes. Die met karamel zeezout vond zij de smaak op zich niet gek van, maar voor haar was die toch net wat te zout.

De kruidnootjes en karamel zeezout chocoladeletters zijn te koop bij de Aldi voor €1,19 per stuk voor 135 gram.

Let alleen wel op dat dit een weekproduct is bij de Aldi van deze week waardoor het zo is dat als ze op zijn, dat ze dan ook echt op zijn en ze vaak niet meer aangevuld worden.

Veel Liefs,
Lies

Als jij een chocoladeletter mocht maken met een bijzondere smaak, wat voor smaak zou dat dan zijn?

Previous Post Next Post

1 Reactie

  • Reply Manon 24 november 2017 at 19:17

    Hmm lekker! ik krijg er trek van

  • Laat Een Reactie Achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.