Films en Series

5 series op Netflix die het kijken waard zijn

Iets meer dan een jaar geleden besloot ik toch eens naar een Netflix abonnement te kijken. Ik hou nu eenmaal van films en series kijken, en aangezien het nu ook mogelijk was om via de digitale ontvanger van mijn tv provider Netflix te kijken, vroeg ik de gratis maand aan. Na die maand zou ik wel weer verder kijken en het werd ook letterlijk verder kijken. Sindsdien kijk ik namelijk de ene na de andere serie of film op Netflix. Vandaag heb ik dan ook een aantal series op een rijtje gezet die ik zeker het kijken waard vind.

The 100

97 jaar geleden heeft er een nucleaire oorlog plaatsgevonden op aarde. De enige overlevenden zijn de  mensen die op dat moment in het ruimtestation ‘De Ark’ leven. Echter begint het ruimtestation steeds meer gebreken te vertonen en zal het niet lang meer duren voordat deze onbewoonbaar is geworden. Als oplossing sturen ze 100 jongeren, die een klein misdrijf hebben gepleegd, naar de aarde toe om te kijken of deze inmiddels weer bewoonbaar is.

Bitten

Elena Michaels leeft een vrij normaal leven tot het moment komt dat zij gebeten wordt door haar ex-verloofde die een weerwolf blijkt te zijn. Zij overleeft de transformatie en is daarmee de enige vrouwelijke weerwolf ter wereld. Ze is vastbesloten om ondanks alles haar oude leven weer op te pakken, want als er iets is wat ze niet wil, dan is het een weerwolf zijn. Toch heeft haar wolvenfamilie haar hard nodig als er een weerwolf komt die mensen vermoord.

Supergirl

Voordat de planeet Krypton explodeert wordt Kara Zor-El door haar ouders naar de aarde gestuurd om haar neefje Kal-El te beschermen. Tijdens haar reis raakt het ruimteschip waar zij in zit van zijn koers af door de explosie. Pas 24 jaar later arriveert zij zelf op aarde als nog steeds het 13-jarige meisje. Inmiddels is haar neefje al volwassen geworden en staat hij bekend als Superman. Hij brengt haar onder bij de familie Denvers waar zij als normaal meisje opgevoed wordt. Daar komt alleen verandering in als 11 jaar later haar adoptiezus Alex Denvers in gevaar komt en zij haar superkrachten wel moet gebruiken.

Between

In een klein stadje Pretty Lake duikt er een mysterieuze ziekte op waardoor iedereen van 22 jaar en ouder komt te overlijden. Om verdere besmetting te voorkomen besluit de overheid de hele stad in quarantaine te zetten en alle kinderen en jongeren aan hun lot over te laten. Ze zullen moeten overleven zonder medicijnen of de hulp van volwassenen.

Shadowhunters

Wanneer Clary Fray 18 jaar wordt begint de bezwering van een heksenmeester uit te werken die haar juist dingen heeft doen laten vergeten. Ze komt er dan achter dat ze een shadowhunter is. Een mens die geboren is met engelenbloed en de mensheid tegen demonen moet beschermen. Wanneer haar moeder vervolgens ontvoerd wordt doet zij er alles aan om haar te vinden en daarbij krijgt ze hulp van andere shadowhunters en haar beste vriend Simon.

Dit zijn 5 series waarbij ik echt aan de tv geplakt zat en moest weten hoe het verhaal verder zou gaan. De series Between en Bitten zijn inmiddels gestopt, maar alsnog vind ik ze zelf de moeite waard om te kijken. Bij de andere series staat nog wel een nieuw seizoen gepland en bij Supergirl is er momenteel zelfs een nieuw seizoen bezig waarbij er elke week een nieuwe aflevering zal verschijnen op Netflix.

Veel Liefs,
Lies

Heb jij deze series al gezien?

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply Manon 3 november 2017 at 19:25

  the 100 vind ik zo een goede serie!

  • Reply Lies 8 november 2017 at 02:53

   Het is zeker een hele goede serie! Ik kan ook bijna niet wachten tot er weer een seizoen komt 🙂

 • Reply Nicky 7 november 2017 at 19:30

  Ik ben ook een serie liefhebber maar ik ken deze allemaal niet.

  • Reply Lies 8 november 2017 at 02:55

   Wat grappig dat je deze allemaal nog niet kent! Hopelijk zit er een serie tussen die je leuk gaat vinden 🙂

  Laat Een Reactie Achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.