Haken

Een gehaakte uilenfamilie

De afgelopen twee weken ben ik weer volop aan het haken geweest. Ik wilde eerst alleen twee grote uilen maken, maar uiteindelijk kon ik het niet laten om er ook twee kleine uiltjes bij te maken en zo een hele uilenfamilie te hebben. In dit artikel laat ik nog meer foto’s zien, vertel ik precies wat voor materialen ik gebruikt heb voor deze uilen en ook waar ik de patronen vandaan heb.

 

De twee grote uilen

Deze twee grote uilen waren de eerste die ik maakte van de familie. Het leek mij daarbij leuk om een beetje zachte en neutrale kleuren te gebruiken. Ik koos daarom voor een ecru kleur voor de kop en vleugels en een beige tint voor de snavel en poten. Daarna was het tijd om er toch iets meer kleur in te brengen. Ik koos voor de ene uil een lichtblauwe kleur en de andere een lichtroze.  De veiligheidsoogjes die ik gebruikt heb zijn net iets groter dan in het patroon aangegeven stond. Ik vond dat persoonlijk net iets leuker.

Gebruikte materialen :
Haaknaald nr. 2,5
Phildar Coton 3 in de volgende kleuren : Azur – Ecru – Meringue – Craie – Chanvre
Zwarte veiligheidsoogjes 10 mm
Patroon : Uil Floortje van Stip en Haak

De twee kleine uilen

Bij de twee kleine uilen vond ik het wel leuk om ze dezelfde kleur kop en vleugels te geven, maar de buik en de rand om de ogen een totaal andere kleur te geven. De kleuren moesten alleen wel passen bij de twee grote uilen, dus daarom besloot ik voor deze geel en mintgroen uit te kiezen. Bij dit patroon heb ik overigens zelfs wat aanpassingen aangebracht. Officieel hoort de rand om de ogen niet bij deze uiltjes en ook het gehaakte randje bij de hals heb ik aangepast. Ik vond dat het toch wel heel leuk was als ze ook echt op de grote uilen leken en bij het originele patroon vond ik dat ze er op de gebieden toch heel anders uitzagen. Ook bij deze heb ik weer iets grotere veiligheidsoogjes gebruikt als in het patroon stond.

Gebruikte materialen :
– Haaknaald nr. 2,5
– Phil Coton 3 in de volgende kleuren : Soleil – Ecru – Anisade – Craie – Chanvre
– Zwarte veiligheidsoogjes 10mm
– Patroon : Uil Floortje Mini van Stip en Haak

En hier is dan mijn hele uilenfamilie! Ik heb deze uiltjes nu al heel vaak gemaakt en het blijft één van mijn favoriete patronen om te haken. Deze patronen van Stip en Haak zijn overigens kooppatronen, maar zelf vind ik ze het geld meer dan waard. Beide patronen hebben een prijs van €3,95 per stuk.

Inmiddels ben ik alweer met iets anders creatiefs bezig. Ik kan nu eenmaal bijna geen dag voorbij laten gaan zonder dat ik creatief bezig ben. Alleen wat dat precies is zal met de tijd weer langskomen in een ander artikel op mijn blog. Ik hoop in ieder geval dat jullie het leuk vonden om mijn uilenfamilie te zien!

Veel Liefs,
Lies

Ben jij graag creatief bezig of is dat niet echt iets voor jou?

Previous Post Next Post

2 Reacties

 • Reply Els 28 oktober 2017 at 08:55

  Wat een leuke uilen familie! Daar heeft veel werk in gezeten :-). Ik hou zeker van creatief bezig zijn!

  • Reply Lies 30 oktober 2017 at 19:33

   Dank je! Er zitten inderdaad heel wat uren werk in, maar gelukkig is het nog niet zo dat ik nu geen uilen meer kan zien haha.

  Laat Een Reactie Achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.